Beeld en geluid vind je bij bol.com

Waarom zien de Klingons in Star Trek: Discovery er anders uit?

Geplaatst op door 0
Waarom zien de Klingons in Star Trek: Discovery er anders uit?

Later dit jaar gaat dan eindelijk Star Trek: Discovery van start. Kan de serie de originele show evenaren? We gaan het ontdekken, maar wat is er aan de hand met de Klingons?

Star Trek: Discovery

De Klingons zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van Star Trek. Er zijn zelfs duizenden fans die het fictieve taaltje vloeiend spreken. Ze gaan het de helden van Star Trek: Discovery weer ouderwets moeilijk maken. De serie is enkele keren uitgesteld, maar begin volgend jaar gaat de nieuwe show dan eindelijk van start. Bryan Fuller stond aan het hoofd van de productie, maar moest door zijn andere verplichtingen noodgedwongen de controle laten varen. Maar goed, terug naar de Klingons. De nostalgische aliens komen terug, maar toch zal het geen feest van herkenning zijn. Uit nieuwe beelden die getoond werden tijdens CBS All Access, blijkt dat ze er in Star Trek: Discovery heel anders uit gaan zien.

Volgens Star Trek: Discovery showrunner Aaron Harberts was Bryan Fuller direct betrokken bij het redesign. Sterker nog, Fuller was degene die opperde dat ze er anders uit moesten zien. Ook wijst Aaron Hartberts erop dat de franchise alweer 52 jaar bestaat, waarin de Klingons vaker van uiterlijk zijn veranderd. Daar zei hij het volgende over:

‘In de verschillende versies van Star Trek is het uiterlijk van de Klingons nooit consistent geweest. We gaan verschillende soorten introduceren, met verschillende stijlen. Hopelijk zullen fans geïnvesteerd raken in de personages, in plaats van zich druk te maken om het nieuwe design.” 

Star Trek: Discovery gaat op 1 september van start in Amerika. De tweede helft van het eerste seizoen gaat ergens in januari 2018 beginnen. Hopelijk weet CBS eindelijk weer een ijzersterke show neer te zetten. Ja, de films waren vermakelijk, maar de shows blijven natuurlijk de nostalgische hoogtepunten. De eerste beelden zien er in ieder geval verrassend goed uit, dus wij hebben er wel vertrouwen in. Nu blijft het vooral de vraag of we de show ook in Nederland kunnen gaan volgen. CBS heeft een deal gesloten met Netflix, waar op dit moment ook in Nederland veel oude seizoenen van Star Trek shows te streamen zijn. Het is echter maar de vraag of dat ook in ons land voor de nieuwe afleveringen gaat gelden. We gaan het later dit jaar ontdekken!


Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan