Beeld en geluid vind je bij bol.com

Waarom Marvel's Inhumans een unieke superhelden serie wordt

Geplaatst op door 0
Waarom Marvel's Inhumans een unieke superhelden serie wordt

Binnenkort is het dan eindelijk zover! Dan gaat Marvel's Inhumans van start. Kan de serie opvallen tussen alle andere superhelden series? Volgens showrunner Scott Buck wel.

Marvel's Inhumans

Sinds de overname door Disney is Marvel aan het knallen op het witte doek en op het kleine scherm. In de bioscoop hebben we ondertussen tientallen films voorbij zien komen, die samen de eerste fase vormen van het Cinematic Universe. Ook op tv maakt Marvel indruk. Waar DC worstelt met vrij zoetsappige producties, scoort Marvel op Netflix met The Defenders. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist schitteren allemaal in hun eigen series. Grimmigheid voert de boventoon, maar er is vooral plek voor het menselijke element. De mens achter de superkracht, daar draait het om. Dat is wat de samenwerking tussen Netflix en Marvel zo succesvol maakt. Kan Marvel dat succes herhalen met andere tv-producties? Agents of S.H.I.E.L.D. viel helaas tegen. Hetzelfde geldt voor de andere tv-producties van Marvel. Binnenkort gaat Inhumans van start. Het is een interessante kant van het universum die zelden naar voren komt. Juist daarom krijgt de serie zoveel aandacht. De vraag blijft echter: hoe kan Inhumans zich onderscheiden in een zee van superheldenseries. Wat maakt Inhumans zo bijzonder?

Scott Buck, de showrunner van de nieuwe serie, heeft daar een uitgebreid antwoord op gegeven tijdens een interview. Daarbij benadrukt hij vooral het voordeel dat IMAX hem de eerste twee afleveringen biedt: ‘Het geeft ons een gigantisch, dramatisch begin. Het liet ons groter denken, we konden visuals gebruiken die je normaal niet op tv ziet. We wilden dat het opvallend mooie en ongebruikelijke beelden worden. Er zit veel humor in en elementen van fantasy, maar het blijft om mensen draaien waarmee je je kunt identificeren. Mensen die een groot probleem hebben: een koninklijke familie die in een klap vluchtelingen zijn. Dat ze superkrachten hebben is zeer toevallig.”

Eindelijk eens iets anders dan een superhelden serie waarin de superheld in kwestie zijn krachten ontdekt. Dat hebben we nu al tig keer gezien. Ze hebben hun superkrachten al hun hele leven gehad, en nu moeten ze zien te overleven in een andere cultuur. Dat wordt een flinke opgave, vooral gezien ze een koninklijke familie zijn.

Er zijn ook een aantal foto’s van de serie gedeeld, waarop Black Bolt en Maximus te zien zijn. Een ding is duidelijk: de spanning gaat hoog oplopen, vooral tussen die twee superhelden. In de comics staan ze ook vaak tegenover elkaar, maar de broederliefde zorgde er altijd voor dat het niet compleet uit de hand liep. Is dat ook het geval in deze serie? De eerste trailer verminderde helaas toch een beetje het tempo van de hype-train. Het zag er allemaal nou niet bepaald ijzersterk uit. Bovendien heeft Scott Buck na Dexter en Iron Fist nou niet bepaald de beste reputatie. We gaan het de komende maanden allemaal ontdekken. Wie weet wordt dit wel jouw favoriete superhelden serie. Zo niet, dan zijn er genoeg alternatieven!

INHUMANS Showrunner Scott Buck Discusses the Tone of the Show and New Photos Released1

INHUMANS Showrunner Scott Buck Discusses the Tone of the Show and New Photos Released11

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan