Verschillende verhalen in Lijn 32

Geplaatst op door 0
Verschillende verhalen in Lijn 32

Lijn 32 is een Nederlandse televisiedramaserie.
 
De serie draait om een mozaïekvertelling van tien mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze allemaal tijdens een ongeval in dezelfde bus zaten. De fictieve Amsterdamse buslijn 32 naar de fictieve Amsterdamse wijk Zuideramstel, die bij metrostation Bullewijk verongelukt. Het verhaal vertelt over zes weken uit het leven van de verschillende personages. Hoewel alle personages hun eigen verhaallijnen hebben die puur door toeval samen lijken te komen in de noodlottige busrit van lijn 32, blijken er in de loop van de serie verbanden tussen hun levens te bestaan.
De serie start met het ongeluk en gaat vanuit daar zes weken terug in de tijd. Enkele weken voor de aanslag plegen twee Marokkaanse jongens (Aziz Akazim en Anouar Ennali) een telefoontje naar het alarmnummer om een bommelding door te geven. Agent bij de Regionale Inlichtingen Dienst. Hein van Vlijmen (Waldemar Torenstra) vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Misschien steekt de werkelijkheid heel anders in elkaar dan gedacht. En spelen de passagiers een andere rol in het verhaal?
 
De eerste aflevering werd door de KRO en de NCRV op Nederland 2 uitgezonden op 14 januari 2012, de achtste en tevens laatste uitzending op 3 maart 2012. Je kunt de serie bestellen via www.bol.com.
Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan