Beeld en geluid vind je bij bol.com

The Defenders: hoe vind je de balans met zoveel helden?

Geplaatst op door 0
The Defenders: hoe vind je de balans met zoveel helden?
The Defenders zit propvol superhelden, waarmee we de afgelopen jaren kennis hebben mogen maken. Maar hoe vind je als showrunner nog de balans?

The Defenders: hoe vind je de balans?


Films en series waarin een groep superhelden samenkomen zijn razend populair. Logisch, want dan komen de favoriete comics van fans tot leven. Voor de makers kan het echter een lastige puzzel zijn. Hoe vind je de balans? In The Avengers en Batman v Superman: Dawn of Justice zitten een flink aantal personages. Laat staan de aankomende Infinity War film. Hoe zorg je dat iedereen goed gebruikt wordt? In het geval van Batman v Superman viel dat tegen. Wonder Woman kwam amper voorbij, terwijl andere personages weer door onze strot gedouwd werden. Zonde, want met haar eigen film is nu juist bewezen dat Wonder Woman een interessant personage is, al ligt dat natuurlijk ook aan hoe ze neergezet wordt.

Binnenkort, op 16 augustus om precies te zijn, komt The Defenders naar Netflix. Daarin komen de superhelden uit de Netflix-series van Marvel samen. Dan hebben we het dus over Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Ze gaan het samen opnemen tegen een grote bad guy, gespeeld door Sigourney Weaver. Alle verhalen uit de individuele series komen nu samen, en dat terwijl het een mini-serie wordt. Hoe vind je dan nog de balans?

The Defenders showrunner Marco Ramirez heeft onlangs tijdens een interview een antwoord gegeven op die vraag: “Het is een beetje zoals een goede jazz band werkt. Iedereen moet een solo krijgen. We willen iedereen laten zien, waar het ook mogelijk is. We moesten de balans vinden het zorgen dat niemand de show steelt, maar ook accepteren dat op sommige momenten het ene personage belangrijker is dan het andere. Die balans hebben we gevonden.’ 

Marco Ramirez vervolgt: ‘Ik keek er naar als muziek, als een equaliser. Ik probeerde uit te vinden wat de goede niveau’s zijn. Hoeveel Matt is te veel Matt? Is er te veel Jessica? Het correcte antwoord is dat er nooit te veel Jessica is!” 

Het is duidelijk dat Marvel hier goed over na heeft gedacht. We zijn zeer benieuwd, want de laatste serie, The Iron Fist, was de eerste Defender die lichtelijk tegenviel. Men wist in de media zwaar te overdrijven vanwege gerelateerde kwesties, maar we kunnen er niet omheen dat de show zeker zijn mindere kanten had. Gelukkig is die showrunner nu met een ander project bezig, dus hij kan geen verdere schade aanrichten.

Ondertussen kunnen we ook uit gaan kijken naar The Punisher. Hij werd geïntroduceerd in het tweede seizoen van Daredevil. Het door Jon Bernthal gespeelde personage werd al snel een grote publieksfavoriet. Hij krijgt nog dit jaar zijn eigen serie, en zal waarschijnlijk ook een rol spelen in het derde seizoen van Daredevil.
Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan