Netflix's The Crown wint Golden Globe voor beste tv drama

Geplaatst op door 0
Netflix's The Crown wint Golden Globe voor beste tv drama

Netflix's ambitieuze productie The Crown is in de prijzen gevallen tijdens de Golden Globes. De serie over Queen Elizabeth won de Golden Globe voor beste tv drama.

The Crown

Gisteren vonden de Golden Globes plaats, het jaarlijkse evenement waar de beste films en series in de prijzen kunnen vallen. De prijs voor Best Television Series in de categorie Drama is elk jaar een felbegeerde award. Binnen dat genre worden doorgaans de meest prestigieuze televisieseries gemaakt, een markt die de afgelopen jaren naar een hoger niveau is getild nu het medium een stuk serieuzer wordt genomen. Waar de grote acteurs en budgetten vroeger steevast naar grote films gingen, zijn series nu haast gelijkwaardig geworden. Sterker nog, de grootste series van streamingdiensten hebben soms grotere budgetten dan menigeen Hollywood-blockbuster.

Een goed voorbeeld daarvan is de Netflix-serie The Crown. De serie gaat over het leven van Queen Elizabeth. Elk seizoen volgt een decennium uit haar leven. Vorig jaar kwam het eerste seizoen uit. De peperdure serie gaat uiteindelijk meer kosten dan Game of Thrones. Het eerste seizoen viel zeer goed in de smaak. Van de kostuums tot het acteerwerk en de decors: alles straalde kwaliteit uit. Dat werd ook erkend qua nominaties voor de Golden Globes, en uiteindelijk ook een prijs. Nadat de hoofdrolspeelster Claire Foy haar award in ontvangst mocht nemen, werd de grote productie namelijk beloont met de award voor de beste drama serie van het afgelopen jaar. Peter Morgan, de maker van de serie, bedankte de cast en de crew voor hun harde werk. De rest van zijn speech werd helaas niet uitgezonden.

The Crown had in die categorie te maken met hevige concurrentie. Denk aan NBC's This is Us, Netflix's Stranger Things, HBO's Game of Thrones en natuurlijk de grote nieuwkomer Westworld. Dat maakt het natuurlijk des te knapper dat The Crown uiteindelijk is beloond met zo'n mooie prijs. Vorig jaar kreeg Mr. Robot de prijs voor het eerste seizoen. Mr. Robot werd dit jaar overigens helemaal niet genomineerd voor de award. In 2015 won Showtime's The Affair. Kijk jij al uit naar het tweede seizoen van The Crown?


Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan