Stranger Things seizoen twee draait om Will Beyers

Geplaatst op door 0
Stranger Things seizoen twee draait om Will Beyers

In oktober komt het tweede seizoen van Stranger Things naar Netflix! Producent en regisseur Shawn levy heeft tijdens een recent interview met Mashable een tipje van de sluier opgelicht. Een ding is duidelijk: Will Beyers is ontzettend belangrijk.

Stranger Things seizoen twee draait om Will Beyers

Stranger Things was vorig jaar een grote verrassing. Het bescheiden project ontplofte en groeide uit tot een waar internetfenomeen. Kan het onvermijdelijke tweede seizoen de hooggespannen verwachtingen waar maken?

Begin dit jaar werd duidelijk dat we dat pas in oktober gaan ontdekken. Dat was toen nog ontzettend ver weg, maar ondertussen komt Halloween rap dichterbij. De productie van het tweede seizoen is in volle gang en tijdens interviews worden al tipjes van de sluier opgelicht.

Mashable hield recentelijk een interview met producent en regisseur Shawn Levy. Volgens hem zal het volgende seizoen vooral om Will Beyers draaien, het personage dat door Noah Schnapp gespeeld wordt: ‘Toen we deze kids gingen casten, wisten we al dat Noah Schnapps slechts in een klein stukje van het eerste seizoen Will Beyers zou gaan spelen, omdat hij vermist was. We hebben hem gecast omdat we meteen wisten dat hij speciaal was, ookal zouden we niet optimaal van zijn talent gebruik maken in het eerste seizoen. In het tweede seizoen is hij echt het middelpunt van het verhaal. Noah maakt echt indruk. De Duffer broers en ik sturen elkaar, afhankelijk van wie aan het regisseren is, sms’jes zoals ‘Holy shit, Noah is echt briljant.’ We wisten dat het in hem zat, en nu kunnen we daar de vruchten van plukken.”

Het is dus duidelijk dat we veel van Noah Schnapps kunnen verwachten! Hij maakt blijkbaar indruk met zijn acteerprestaties, en dat op die leeftijd. Levy heeft dus bevestigd dat het tweede seizoen vooral om Will Beyers zal gaan draaien. Verwacht echter geen heldendaden van hem, want alles wijst erop dat Beyers juist een complete slechterik gaat worden.

Kwaadaardig

Eerder zei Levy daar het volgende over tijdens een interview: ‘Ik denk dat hij misschien kwaadaardig gaat worden in het volgende seizoen. Als hij al die baby Demogorgons in zich heeft, die eieren, misschien moeten zijn goede en slechte kanten dan tegen elkaar vechten in het volgende seizoen. Dat zou cool zijn om te zien, hoe hij kwaadaardig wordt.”

Voor hem is die ontwikkeling van elk individueel personage erg belangrijk: ‘Hoe belangrijk ons verhaal ook is, we moeten de personages eer aan doen. De momenten en relaties tussen de personages, die zijn belangrijker dan wat dan ook. Als we stoppen met focussen op personages, en meer het genre uitbuiten, dan haal je het kloppende hart uit Stranger Things. Het is iets waar mensen misschien geen artikelen over schrijven, maar waar ze wel het meest van houden, die personages op het scherm.”

Dat is inderdaad een zeldzaam aspect in het genre van Stranger Things. Veel shows en films fixeren zich op alle griezelige momenten, maar vergeten dat een goede serie of film gedreven wordt door sterke personages. Laat oktober maar komen! Wat is jouw favoriete Netflix Original?


Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan