Starz bestelt nu al tweede seizoen American Gods

Geplaatst op door 0
Starz bestelt nu al tweede seizoen American Gods

Ook American Gods krijgt een tweede seizoen, zo is pas bekend gemaakt. De serie is een groot succes, waardoor Starz het vertrouwen had om vrijwel direct na de eerste aflevering al een extra seizoen te bestellen.

American Gods

Na The Blacklist en Gotham is nu bekend gemaakt dat ook American Gods een tweede seizoen krijgt. Je weet dat een netwerk tevreden is met de resultaten van een show als zo vroeg in het eerste seizoen al een tweede seizoen wordt besteld. Dat geldt nu dus voor Starz. Het Amerikaanse netwerk bestelde een tweede seizoen twee weken nadat de eerste aflevering van de serie uitgezonden werd.

Aan de andere kant is dat ook wel nodig om het momentum vast te houden. Een serie als American Gods kost veel tijd om te produceren, dus de makers moeten daar eigenlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Anders krijg je situaties zoals bij Westworld, waar het zo twee jaar kan gaan duren voor het tweede seizoen uitkomt.

Volgens Deadline gaat het tweede seizoen van American Gods minstens uit acht afleveringen bestaan, vergelijkbaar met het eerste seizoen van de hitserie. Starz heeft tegenover de website uitgelegd waarom het zo hevig investeert in American Gods: ‘Bryan Fuller, Michael Green en Neil Gaiman hebben met American Gods de kunst van goede televisie maken geëvolueerd, zowel qua verhaal, structuur als visuele vormgeving. We kijken er naar uit om weer samen te werken met deze kunstenaars als ze de werelden en oorlogen van de goden blijven bouwen.” 


De cast van American Gods bestaat onder andere uit Emily Browning, Ricky Whittle, Pablo Schreiber, Ian McShane, Orlando Jones, Kristin Chenoweth en Crispin Glover. Wanneer Shadow Moon vrijgelaten wordt uit de gevangenis ontmoet hij de mysterieuze Mr. Wednesday. Een storm is op komst. Shadow heeft echter niet door dat die storm zijn leven compleet gaat veranderen. Alleen achtergelaten door de recente, tragische dood van zijn vrouw en opeens ingeschakeld als bodyguard van Mr. Wednesday bevindt Shadow zich in een wereld die hij niet meer begrijpt. Het is een wereld waar magie echt is, waar de oude goden bang zijn voor irrelevantie en de groeiende kracht van de nieuwe goden, zoals technologie en media. Mr. Wednesday zoekt een coalitie van oude goden om hun bestaan in dit nieuwe Amerika te verdedigen, en de invloed te claimen die ze zijn verloren. Kan Shadow deze nieuwe werkelijkheid accepteren?

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan