Beeld en geluid vind je bij bol.com

Speelt Sigourney Weaver wel een schurk in The Defenders?

Geplaatst op door 0
Speelt Sigourney Weaver wel een schurk in The Defenders?

We weten dat Sigourney Weaver een grote rol speelt in The Defenders. Toch is ze geen simpele schurk, zo blijkt nu.

The Defenders

Op 16 augustus komt The Defenders naar Netflix. Het is de samenkomst van een groep superhelden waarmee abonnees van de streamingdienst de afgelopen jaren kennis hebben gemaakt. Het avontuur begon met Daredevil, een blinde advocaat. Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist volgden. Nu komt het dus allemaal samen in een mini-serie genaamd The Defenders. We weten al dat de superhelden het op gaan nemen tegen een mysterieuze schurk, gespeeld door Sigourney Weaver. Maar wie gaat ze spelen? Fans speculeren er al druk op los. Men vermoedt dat ze Te Beast gaat spelen, een personage uit de comics die al eeuwenlang onderdeel is van The Hand.

Of ze is een vrouwelijke versie van Mephisto. Het enige dat we zeker weten, is dat ze Alexandra heet in de serie. Verder weten we eigenlijk bijna niks. Sterker nog: is ze wel een schurk? Volgens Sigourney Weaver is ze slechts een tegenstander van de superhelden. Dat is een groot verschil. Maar op welke manier? Showrunner Marco Ramirez legt uit: ‘ In haar carrière heeft ze het op moeten nemen tegen een hoop verschillende mensen. Legers, huurlingen, toegewijde religieuze fanatici en allerlei verschillende groepen. Ze hebben allemaal geprobeerd om haar neer te halen. Maar ze heeft nog nooit vier mensen ontmoet die ogenschijnlijk zo hard strijden voor een klein stukje van New York. Ze is er zelfs van onder de indruk, ze vindt het charmant. Maar omdat ze zo anders zijn dan wat ze ooit heeft gezien, is ze ook een beetje geïntimideerd door ze.” 

Dat is een interessante invalshoek. Eindelijk krijgen we iets anders te zien dan de klassieke superschurk, een zwart-wit situatie die vrij saai in zijn eenvoud kan zijn. Marvel heeft tot nu toe overtuigende slechteriken ingezet op Netflix, personages die sympathiek zijn. Vooral in het geval van Wilson Fisk hoopten we stiekem dat hij zou winnen. Hij was nooit echt een schurk, ook hij had zijn beweegredenen. Het effect was verschrikkelijk, maar je snapt hem wel als kijker. In The Defenders gaan de makers van de show daar nog verder in. Volgens Ramirez is Alexandra vooral een overlever, niet een simpele schurk: ‘Bovenal wil ze gewoon overleven. Zelfbehoud is erg belangrijk voor haar, wat het ook moge kosten.. Ze denkt op de lange termijn. Ze denkt niet aan dit schaakspel, ze denkt zes schaakspellen vooruit. Ze ziet veel schoonheid in de mens en in de wereld, maar sommige dingen zijn voor haar ook vervangbaar. En dat maakt haar heel gevaarlijk.”

Fascinerend. Ook daarin doet ze een beetje denken aan Wilson Fisk, die gewoon Hell’s Kitchen een betere plek wilde maken. Helaas was Daredevil het niet helemaal eens met zijn methodes. Wellicht geldt voor Alexandra hetzelfde. Ze doet daarin beetje denken aan Ozymandias uit Watchmen. Hij wilde vrede naar de wereld brengen, maar was wel bereid om daarvoor miljoenen mensen te vermoorden. Bizar, maar het brengt wel een nodig stukje diepgang naar een personage. En dat in een vrij korte mini-serie die al propvol personages zit. Kan Marvel het eerste hoofdstuk van zijn Netflix-avontuur waardig afsluiten? We gaan het op 16 augustus ontdekken.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan