Roseanne Barr komt terug - 90's revival of iets nieuws?

Geplaatst op door 0
Roseanne Barr komt terug - 90's revival of iets nieuws?

Twintig jaar of ouder? Dan zal de naam van Roseanne Barr en die van John Goodman je bekend in de oren klinken. Eind jaren negentig was dit duo niet van de tv af te slaan. De succesvolle sitcom rondom het gezin Barr scoorde bijzonder hoge kijkcijfers in de tijd dat de NCRV en later SBS6 de serie nog uitzonden. In totaal werden er 9 seizoenen geproduceerd.

Maar liefst 8 nieuwe afleveringen

De Amerikaanse website 'Deadline' wist eind vorige maand de headlines te halen met de mededeling dat er vergevorderde plannen zouden bestaan voor een reboot van de legendarische sitcom. Volgens de website waren de besprekeingen met de desbetreffende acteurs (Roseanne Barr, John Goodman en tv-dochter Sara Gilbert) al hun fiat hebben gegeven aan de reboot. er zouden volgens Deadline in ieder geval 8 afleveringen worden geproduceerd. Al snel bleek dat de website iets te voorbarig was (lees: de inside info had men niet mogen vrijgeven) en Roseanne barr was er snel bij om aan te kondigen dat het nog zeker geen gelopen race was. Deze week kwam echter het verlossende woord en bevestigde Roseanne dat er inderdaad een reboot aan gaat komen. Dit bevestigde de actrice zelf via twitter:

Uiteraard wil ik een reboot van Roseanne maken. De nieuwe politieke realiteit in ons land is voer voor goeie grappen.

De originele cast is nagenoeg compleet

Nagenoeg alle leden van de originele cast keren terug in de nieuwe serie van 8 afleveringen. Dat gaat dus ook op voor John Goodman die echtgenoot Dan speelde en in het laatste seizoen bezweek aan een hartaanval. Hoe hij weer tot leven word gewekt is op dit moment nog onduidelijk. Lecy Goranson, die de rol van dochter Becky speelde gedurende de eerste vijf seizoenen, keert terug als Becky. Actrice Sarah Chalke, die de vertolking van het personage overnam van Lecy krijgt een andere rol toebedeelt in de reboot. Het geduld van de liefhebbers zal nog wel even op de proef worden gesteld, pas in 2018 worden de eerste afleveringen uitgezonden als ABC. Of en wanneer de serie dan in Nederland te zien zal zijn blijft vooralsnog ongewis.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan