Releasedatum en foto's Stephen King's Mr. Mercedes onthuld

Geplaatst op door 0
Releasedatum en foto's Stephen King's Mr. Mercedes onthuld

Het is eindelijk bekend wanneer Mr. Mercedes uitgezonden gaat worden. Daarnaast zijn de eerste foto's onthuld. Wat is jouw favoriete Stephen King verhaal?

Mr. Mercedes

Er zijn op dit moment een flink aantal Stephen King producties in ontwikkeling. Niet alleen heeft de beroemde schrijver een flink aantal boeken en verhalen geschreven, zijn werelden zijn ook nog eens zeer geschikt voor films en series.

Zo schreven we pas nog over The Mist, een serie waarin een stadje omringd wordt door ondoordringbare mist. Ook komt The Dark Tower als een filmserie naar de bioscoop, met in de hoofdrol Idris Elba.

We zouden bijna vergeten dat de serie Mr. Mercedes binnenkort ook uitgezonden gaat worden. Stephen King beschreef het originele boek zelf als een verslavende detective. Geen pure horror, het genre wat de meeste lezers toch met de schrijver zullen associëren

De releasedatum van de serie is onthuld, evenals een aantal foto’s. In Amerika gaat de eerste aflevering op 9 augustus in première. Het is nog niet duidelijk of een Nederlandse partij de serie ook oppakt. Dat zullen we helaas dus nog even moeten afwachten, al is de kans groot dat we de serie uiteindelijk ook gewoon in Nederland kunnen gaan bekijken. 

Mr. Mercedes wordt geschreven door David E. Kelley (Big Little Lies) en geregisseerd door Jack Bender (Game of Thrones). Grote namen dus! De cast van de serie bestaat onder andere uit Harry Treadaway, Brendan Gleeson en Mary Louise-Parker.

Mr. Mercedes is gebaseerd op Stephen King’s gelijknamige boek uit 2014. Het verhaal volgt de dementerende moordenaar Brady Hartsfield (Treadaway). Hij teistert een gepensioneerde politiedetective genaamd Bill Hodges (Gleeson) met een aantal lugubere mails en brieven. Daardoor wordt de ex-politieman geforceerd om zelf een illegaal onderzoek te starten om de moordenaar op te speuren voor hij weer toeslaat.

een spannend recept en een excellente cast dus. Laat maar komen! De serie zal voor velen wel een droevig randje hebben, gezien het de bedoeling was dat Anton Yelchin een grote rol zou gaan spelen. Helaas overleed hij op een tragische wijze buiten zijn eigen huis.


Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan