Netflix pakt The Umbrella Academy op: nieuwe serie

Geplaatst op door 0
Netflix pakt The Umbrella Academy op: nieuwe serie

De kans is groot dat je een keer een nummer hebt gehoord van My Chemical Romance. De zanger van de band heeft zijn eigen comic serie, die nu door Netflix wordt opgepakt. Maak kennis met The Umbrella Academy!

The Umbrella Academy: Netflix pakt nieuwe serie op

Het is een ongebruikelijke combinatie: de zanger van de bekende emoband My Chemical Romance, Gerard Way, en de Braziliaanse tekenaar Gabriel Ba. Ze werkten samen aan de comic serie The Umbrella Academy. Toch was het resultaat verrassend goed. De serie werd een groot succes, niet alleen dankzij de populariteit van Gerard Way.

Verschillende partijen wilden een serie of film van The Umbrella Academy maken, maar het bleef slechts bij vage plannen. Netflix is weer de grote held van dit verhaal, want de streamingdienst gaat de comics adapteren als een originele serie. Nu steeds meer partijen hun eigen streamingdiensten oprichten en Netflix een flink aantal landen moet bedienen, is het cruciaal om sterke eigen content te blijven produceren. 

Een aantal jaar geleden was het nog ondenkbaar, maar nu weten we niet anders. Wanneer je de streamingdienst opstart wordt je begroet door een scherm vol met Netflix Originals. Soms is het vervelend hoe de dienst zijn eigen content pusht, maar er zitten absoluut pareltjes tussen. Is The Umbrella Academy de volgende?

The Umbrella Academy is een superheldenserie, maar wel eentje met een originele insteek. De show gaat over een disfunctionele familie van superhelden met vreemde superkrachten. Ze moeten uitvinden hoe ze samen kunnen werken nadat ze negen jaar geleden uit elkaar gingen om de wereld te redden. De serie speelt zich af in 1977, in een realiteit waarin JFK nooit is vermoord. Dat is wat The Umbrella Academy zo fascinerend maakt. Tegenwoordig worden we overspoeld met superhelden series films, vaak amper van elkaar te onderscheiden. Hopelijk gaat de unieke setting van The Umbrella Academy niet verloren wanneer Netflix er een serie van maakt.

Nu is de vraag: wanneer kunnen we beginnen met kijken? Jeremy Slater heeft een pilot geschreven, die ook al in ontwikkeling was. De kans is dus groot dat hij nog betrokken is. Verder moet de serie nog geproduceerd worden, dus het wordt op zijn minst zomer 2018 of later. Over Jeremy Slater gesproken: hij gaf destijds tijdens interviews aan dat hij trouw wilde blijven aan de comics, zelfs de bizarre delen. Dat is dus fantastisch nieuws. Netflix geeft zijn creators vaak de vrijheid om hun eigen plannen uit te voeren. Dat is een groot risico, waar de streamingdienst wel vaak zijn vruchten van plukt. Soms gaat het ook geheel fout. Het is lang niet altijd verkeerd om iemand te hebben die je mogelijkheden afbakent. We zijn zeer benieuwd!

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan