Jeuk, een droogkomische uitvergroting

Geplaatst op door 0
Jeuk, een droogkomische uitvergroting

Jeuk is een comedyserie van de VARA, met Thomas Acda en Peter Heerschop in de hoofdrol. De omroep omschrijft de serie als de meest schaamteloze en schaamtevolle comedy van Nederland. Seksgerelateerde onderwerpen en gênante momenten spelen een grote rol.


De eerste uitzending werd uitgezonden op 6 januari 2014, de tweede serie startte op 9 januari 2015 en de derde serie op 13 september 2015. De acteurs spelen gefictionaliseerde, uitvergrote, versies van zichzelf; alle personages hebben ook dezelfde naam als de acteur die het personage speelt. Het scenario lag elke aflevering slechts deels vast en veel scènes worden geïmproviseerd. De serie en deze werkwijze zijn gebaseerd op het Deense Klovn ("clown"), zo hebben beide series dezelfde leadermuziek, namelijk Tati Frutti van Eric Gemsa en Bernard Rabaud. Deze insteek doet ook denken aan de Amerikaanse sitcom Curb Your Enthusiasm, waarin Larry David ook een deels fictieve versie van zichzelf speelt. In Jeuk speelt Jelka van Houten Jelka, Rosa Reuten Rosa en wordt Ellen gespeeld door Ellen Parren. Ze spelen dus allemaal zichzelf en dat maakt het extra leuk!

Jeuk is een humoristisch pareltje van de VARA en is succesvol te noemen. Het is heerlijke feel good televisie, en dat allemaal in het Nederlands!

Jeuk is heel leuk herkenbaar voor mannen en heel vervelend herkenbaar voor vrouwen.
Het is een droogkomische serie die je niet wilt missen! De eerste drie seizoenen kan je kopen op www.bol.com. Heel veel kijkplezier!

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan