Beeld en geluid vind je bij bol.com

Het gaat goed met Netflix (maar wordt wel duurder)

Geplaatst op door 0
Het gaat goed met Netflix (maar wordt wel duurder)

Het gaat boven verwachting goed met de Amerikaanse streamingdienst Netflix. Ondanks de aankondiging dat nieuwe Disney producties niet langer te zien zullen zijn bij rebellerende media leverancier, ziet de toekomst van de streaming gigant er rooskleurig uit. Voor 2017 trekt de onderneming maar liefst zo'n 6 miljard dollar uit voor nieuwe producties en is er voor 2018 een budget van maar liefst 7 miljard gereserveerd. Dit geld moet uiteraard ergens vandaan komen en hoe doe je dat dan beter dan door het doorvoeren van een hogere abonnementsprijs. 

Kijken in SD of 4K?

De trouwe kijkers zullen binnenkort de kosten voor de verhoging van het productiebudget bekostigen via een beperkte verhoging va de abonnementsprijs. Zo zal het goedkoopste abonnement een prijskaartje houden van € 7.99. Voor die prijs kijk je dan wel in de wat eenvoudige SD kwaliteit. Wil je een wat beter beeld dan zal je daar wat meer voor moeten gaan betalen. Zo zal het duurste abonnement verhoogd worden met 2 euro naar € 13.99. Voor dat bedrag kijk je dan wel in absolute topkwaliteit (4K). Dat de prijsverhoging geen nadelige gevolgen zal hebben voor het aantal kijkers blijkt wel uit de cijfers, Netflix heeft momenteel wereldwijd een kleine 100 miljoen abonnees. In Nederland zijn volgens onderzoeksbureau Telecompaper ruim 2 miljoen huishoudens geabonneerd op de streamingdienst. De verwachting is dat het einde van de groei voor Netflix nog niet in zicht is.

De prijsverhoging is daarnaast ook van invloed op de waarde van de onderneming, de beursnotering van Netflix steeg met ruim 4% na het bekend maken van de nieuwe prijzen. Goed nieuws dus voor de aandeelhouders.

Disney

Enige tegenslag voor netflix is wellicht de aankondiging van Disney om nieuwe producties niet meer via het Netflix kanaal wereldkundig te maken. Het entertainment bedrijf gaat zelf een streamingdienst opzetten welke medio 2019 operationeel dient te zijn. De huidige contracten met netflix zullen echter gewoon gerespecteerd worden zodat de netflix kijker verzekerd kan blijven van de huidige Disney films. dat geldt ook voor de andere productie die onder de naam van Disney vallen. Zo zullen de marvel producties en de Star Wars films gewoon via Netflix worden getoond.


Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan