DC en Fox's Gotham krijgt vijfde seizoen

Geplaatst op door 0
DC en Fox's Gotham krijgt vijfde seizoen

Gotham krijgt een vijfde seizoen, zo maakte Variety gisteren bekend. Fox heeft dus vertrouwen in de nog altijd populaire serie.

Gotham krijgt vijfde seizoen

Variety meldt dat Gotham een vierde seizoen krijgt. Fox heeft de succesvolle serie verlengd voor volgend jaar, evenals Last Man On Earth. Dat was ook wel te verwachten, want Gotham blijft scoren op tv en op Netflix. Toch was het even spannend, want vorige week maakte Fox ook bekend dat Rosewood, Sleepy Hollow en Pitch gecanceld worden.

Goed nieuws dus. Gotham begon vrij zwakjes. Sterker nog, het leek even de zoveelste teleurstellende DC productie te worden. The Flash en Arrow begonnen allebei sterk, maar vervielen allebei in een soort van GTST-achtige zoetsappigheid voor tieners. Het resultaat is vermakelijk maar naast ijzersterke superheldenseries zoals Daredevil en Luke Cage valt het toch tegen voor de diehard fans.

Gotham heeft die zoetsappigheid nooit echt van zich af weten te schudden. Toch heeft de serie zijn eigen stem gevonden. Zeker in het afgelopen seizoen werd het tempo goed opgevoerd en werd de basis gelegd voor een aantal intrigerende verhaallijnen. Steeds meer klassieker DC personages komen voorbij, soms uit hoeken die je als kijker niet had verwacht. Het is dan ook tof om te zien hoe bekende personages zijn ontstaan, of het nou overeenkomt met de gevestigde lore of niet. Als het om comics gaat is er toch geen universele waarheid, dus dan mag je er best je eigen ding mee doen.

Op naar seizoen vijf dus! Wat is jouw favoriete superhelden serie? Wat ons betreft blijft Marvel absoluut de vloer aanvegen met de concurrentie, al was Iron Fist niet zo sterk als we hadden gehoopt. Hopelijk kan DC op dit vlak meer stappen nemen, want op het witte doek gaat het niet veel beter. Aan de superhelden ligt het in ieder geval niet, zoveel is duidelijk.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan