Beeld en geluid vind je bij bol.com

Geen spoilers: HBO filmde nepscènes voor Game of Thrones

Geplaatst op door 0
Geen spoilers: HBO filmde nepscènes voor Game of Thrones

Hoe voorkom je met shows als Game of Thrones spoilers wanneer je zoveel buiten moet filmen? Overal is namelijk paparazzi. Het antwoord is even simpel als briljant.

Game of Thrones seizoen zeven

Begin deze week ging dan eindelijk het zevende seizoen van Game of Thrones van start. Het is een van de grootste shows aller tijden, en dat brengt de nodige problemen met zich mee. Zo loopt iedereen tegenwoordig met een smartphone met een capabele camera rond.

De sets van series als Game of Thrones zijn vaak gigantisch. Bovendien wordt een groot deel van de serie buiten gefilmd. Voeg daar een flinke portie paparazzi en diehard fans aan toe, en hebt een recept voor gelekte spoilers.

Disney moest voor het filmen van Star Wars: The Force Awakens al politie inschakelen om overvliegende drones uit te schakelen. HBO pakt het anders aan met Game of Thrones. De serie heeft de boekenserie van de iconische auteur George R.R. Martin ondertussen ingehaald, dus voor iedereen zal het verhaal een grote verrassing zijn.

Maar hoe heeft HBO voorkomen dat er verhaalspoilers lekten tijdens het filmen? De oplossing van het bedrijf is even simpel als briljant: uren aan neppe scenes filmen. Zo weet niemand wat er echt gaat gebeuren.

Kit Harrington was onlangs te gast bij de Jimmy Kimmel Live show, waarvan je onder dit artikel een fragment kunt bekijken. Daar onthulde hij dat hij maar liefst vijftien uur lang neppe scènes heeft geschoten. Jimmy Kimmel vroeg hem of zijn personage eindelijk de moeder van de draken zal ontmoeten, maar in plaats daarvan zei de jonge acteur het volgende: ‘Wat ik over dit seizoen kan zeggen is: er was een hoop paparazzi die ons volgende, vooral toen we in Spanje waren. Daarom hebben we een aantal neppe scenes opgenomen. We stopten mensen in situaties waar we wisten dat de paparazzi was. Zo wisten we zeker dat er foto’s werden genomen die het internet zouden bereiken. Uiteindelijk dacht iedereen dat het echt was.” 

Oftewel: we hebben echt geen flauw benul wat er gaat gebeuren. Jimmy Kimmel wees er scherp op dat dit ook een verzinsel kan zijn om te voorkomen dat men de spoilers serieus neemt, maar de kans is groot dat HBO daadwerkelijk dergelijke maatregelen heeft genomen. Wat vond jij van de eerste aflevering van het zevende seizoen? Ondertussen is al bekend dat het laatste seizoen bestaat uit afleveringen die allemaal even lang als een gemiddelde film duren. Helaas komt het achtste seizoen pas op zijn vroegst in 2019 uit. Daarna zal ook pas een eventuele spinoff geproduceerd worden. Althans, volgens George R.R. Martin mogen we het geen spinoffs noemen. Er zijn vijf prequels in ontwikkeling. HBO wil echter de kwaliteit blijven bewaken en is al blij als er uiteindelijk een serie echt geproduceerd gaat worden. We zijn benieuwd!

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan