Game of Thrones schrijver bevestigt vijf spinoffs

Geplaatst op door 0
Game of Thrones schrijver bevestigt vijf spinoffs

George R.R. Martin heeft wat meer details onthuld rondom de vijf Game of Thrones spinoffs die in ontwikkeling zijn.

Game of Thrones spinoffs

Vorige week kregen we te horen dat HBO vier potentiële spinoffs voor Game of Thrones aan het ontwikkelen is. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor fans, die binnenkort afscheid moeten gaan nemen van de ontzettend populaire serie. Alles wat we weten is dat er minstens vier in ontwikkeling zijn en dat Game of Thrones auteur George R.R. Martin meehelpt. Ook werd het bekend gemaakt dat de series zich in verschillende periodes in Westeros afspelen.

Nu heeft de schrijver zelf een aantal nieuwe details onthuld. Zo zijn er bijvoorbeeld vif spinoffs, in plaats van vier:

Martin has shed some new light on these projects and has revealed that there's a fifth spin-off series he's developing. In an entry he posted this weekend on Live Journal, Martin writes: ‘We hadden vier scripts in ontwikkeling toen ik in Los Angeles aankwam deze week, maar toen ik weer vertrok waren het er vijf. We hebben ook een vijfde schrijver aan de groep toegevoegd. Nee, ik ga niet hier de naam onthullen. HBO hebben de namen van de eerste vier onthuld, en zullen ongetwijfeld hetzelfde doen met de vijfde wanneer de deal rond is. Hij is een fantastische toevoeging, een geweldig persoon en een goede schrijver. En naast ik, Elio en Linda is er denk ik niemand die Westeros zo goed kent.” 

Vervolgens onthult de auteur dat hij de nieuwe Game of Thrones series niet echt spinoffs noemt. Volgens hem zijn het verhalen die zich afspelen in een secundair universum. Het zijn allemaal prequels: ‘Ik houd niet zo van de term spinoff, en ik denk niet dat het echt van toepassing is op deze nieuwe projecten. We hebben het echt over nieuwe verhalen die zich afspelen in het secundaire universum (om Tolkien’s terminologie even te gebruiken) van Westeros en de wereld daarbuiten, de wereld die ik heb bedacht voor A Song of Ice and Fire. (...) Geen van deze series zullen echt een spinoff van Game of Thrones zijn, in de traditionele zin van het woord. We hebben het nier over Joey na MASH of Frazier of Lou Grant, waar personages van een show weer opduiken in een andere show.  Dus iedereen die wacht op de verdere avonturen van Hot Pie zal teleurgesteld gaan worden. Alle besproken projecten zijn prequels. Sommige zullen zich misschien niet eens in Westeros afspelen. Ik zie ze meer als opvolgende shows, in plaats van als prequels of spin-offs. Zo noem ik ze.”  De schrijver werkt al aan de shows sinds de eerste pitch in augustus. Sommige fans klagen dat hij zo nooit aan het laatste boek zal toekomen, maar als het niveau van de series zo hoog blijft liggen hoor je ons niet klagen. 

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan