Fox bevestigt derde seizoen The Exorcist

Geplaatst op door 0
Fox bevestigt derde seizoen The Exorcist

Het is bekend gemaakt dat The Exorcist een derde seizoen gaat krijgen. De serie is als het ware een vervolg op de gelijknamige klassieker uit 1973.

The Exorcist krijgt derde seizoen

Men was van te voren vrij sceptisch nadat The Exorcist werd onthuld. Althans, de tv-serie die vorig jaar van start ging. Toch wist de show indruk te maken. In plaats van de horror klassieker uit 1973 veilig op te volgen wist The Exorcist te verrassen met eigen plot twists en creatieve keuzes. 

Blijkbaar is de serie een succes, want Fox heeft bekend gemaakt dat The Exorcist een derde seizoen gaat krijgen. De serie is eigenlijk gewoon een vervolg op de originele film. Gena David speelt een oudere versie van Regan, het meisje dat bezeten was in de film.

Het wordt interessant om te zien hoe Fox verder gaat met de serie. We hebben geen idee welke kant het verhaal op zal gaan, al noemt het Amerikaanse netwerk het een nieuw hoofdstuk in een iconische franchise. Dat zegt natuurlijk precies niks, dus voorlopig zullen fans gewoon geduld moeten hebben.

De cast van The Exorcist bestaat onder andere uit Alfonso Herrera, Ben Daniels, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Kurt Egyiawan en Alan Ruck. De show weet een interessante middenweg tussen horror en drama te vinden. 

Stranger Things bewees dat horror niet alleen gebruik hoeft te maken van goedkope jumpscares. Daarbij wordt namelijk vaak vergeten dat je als kijker pas helemaal in een verhaal gelooft als de personages sterk zijn. Juist daarom is Stranger Things ondanks het horror-tintje ook populair onder een groter publiek. In het tweede seizoen gaat de serie een stuk donkerder worden, zo bevestigde de cast onlangs tijdens een interview. Blijft de hitserie nog steeds behapbaar voor het mainstream publiek?

Over dat soort vraagstukken hoeft The Exorcist zich gelukkig geen zorgen te maken. De serie heeft een vrij klein doch toegewijd publiek. Het had zomaar anders kunnen zijn, gezien fans van het origineel doodsbang waren dat de franchise besmet zou worden.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan