Eerste teaser voor op boek gebaseerde The Handmaid's Tale

Geplaatst op door 0
Eerste teaser voor op boek gebaseerde The Handmaid's Tale

“Ik had een andere naam, maar dat is nu verboden”. Welkom in de gruwelijke wereld van The Handmaid's Tale, een fascinerende serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood.

The Handmaid's Tale

Hulu heeft eindelijk de eerste teaser vrijgegeven voor zijn langverwachte adaptatie van Margaret Atwood's The Handmaid's Tale, een fantastisch boek over een angstaanjagende toekomstige maatschappij. We raden je absoluut aan eerst het boek te lezen, want daar doe je jezelf zeker een plezier mee. Niet echt een lezer? Dan hebben we hier een synopsis voor je (zonder spoilers): The Handmaid's Tale is een verhaal over het leven in de dystopische en totalitaire maatschappij genaamd Gilead. De stad bevindt zich in wat vroeger de Verenigde Staten waren.

Na natuurrampen en een sterk afgenomen geboortecijfer wordt de maatschappij geregeerd door gestoord fundamentalisme en een militaire terugkeer naar traditionele normen en waarden. Offred (Elisabeth Moss) is een van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen. Ze werkt als Handmaid in het huishouden van de Commander. Ze moet haar lichaam beschikbaar stellen als een laatste wanhopige poging om de mensheid te redden. In die angstaanjagende omgeving moet Offred zien te overleven tussen harteloze Commanders, hun wrede vrouwen en de andere Handmaids. Iedereen kan een spion zijn voor Gilead, dus nergens is ze veilig. Ze heeft maar een doel: haar weggenomen dochter vinden.

Het boek wordt geprezen door zijn subtiele verhaal. Men leeft natuurlijk in een gruwelijke wereld, maar veel ordinaire elementen zijn vergelijkbaar met dingen die nu in de wereld gebeuren. Juist daarom is het zo herkenbaar en daarom des te angstaanjagender. Deze eerste teaser besteed merkwaardig veel tijd aan Offred's leven voor ze een Handmaid werd. Dat verklaart wellicht meteen hoe Hulu meerdere seizoenen uit een vrij dun boekje wil halen.

Op 26 april gaat de eerste aflevering van The Handmaid's Tale in première. We zijn zeer benieuwd hoe de unieke serie uit gaat pakken. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Naast Moss als Offred, bestaat de cast onder andere uit Joseph Fiennes (The Commander), Yvonne Strahovski (Serena Joy) en Samira Wiley (Moira).Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan