Elementary seizoen 1

Geplaatst op door 0

Elementary seizoen 1

SBS 6 startte onlangs met de nieuwe hitserie uit Amerika: Elementary seizoen 1. De tv serie gaat over, anders dan de tiel doet vermoeden, over een moderne versie van Sherlock Holmes. Wel is de titel een verwijzing naar het bekende hoofdpersonage, “Elementary, my dear Watson” zei Sherlock eens tegen zijn compagnon in eerdere films. De serie haakt in op het succes van de recente Sherlock Holmes films (met Robert Downey Jr. en Jude Law) en de populaire BBC serie 'Sherlock'.

Synopisis

In de eerste aflevering van seizoen 1 wordt een vrouw vermoord en wordt Holmes (gespeeld door Jonny Lee Miler) ingehuurd om de politie een stapje voor te zijn in het oplossen van de zaak. Niet alles lukt hem even goed, echter wordt Holmes bijgestaan door Joan Watson (gespeeld door Lucy Liu). De relatie is echter niet zoals in het origineel, één tussen gelijkwaardigen/vrienden, maar een relatie als die tussen moeder en zoon. De vader van Holmes heeft Watson namelijk ingeschakeld om zorg te dragen over Holmes wanneer hij uit de drugskliniek ontslagen wordt. Anders dan in het origineel speelt de serie zicht niet af in Londen, maar in het Amerikaanse New York. Holmes is om, vooralsnog, onbekende redenen vertrokken uit Londen. Nadeel van zijn vertrok uit de Engelse hoofdstad is het uitblijven van de overige personages uit de boekenreeks van Sir Arthur Conan Doyle.

Nederland

De serie is op dit moment elke dinsdag om 20:30 op SBS6 te bekijken, in Amerika draait op dit moment het tweede gedeelte van het eerste seizoen. Het is nog niet bekend of er meer seizoenen van de serie Elementary gaan verschijnen.. Trailer van Elementary Seizoen 1
Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan