Beeld en geluid vind je bij bol.com

De Netflix serie Dark: de eerste trailer

Geplaatst op door 0
De Netflix serie Dark: de eerste trailer

Goed nieuws voor de netflix fans: de streaming gigant heeft de trailer vrijgegeven voor de nieuwe Netflix Originals serie; Dark. Na de aankondiging over de levensduur van de succesvolle 'Stranger Things' serie, is de zender naarstig op zoek naar een kwalitatief geschikte opvolger welke men nu heeft gevonden in de Duitse serie 'Dark'. 

Mysterieuze verdwijningen

Dark verhaalt over de belevenissen van een op zich doodnormale stad in het hedendaagse Duitsland. Zoals wel vaker in dergelijke steden is het relatief eenvoudig om de dagelijkse rust te verstoren. Als plotseling twee jonge inwoners van de aardbodem lijken te zijn verdwenen wordt duidelijk hoe de relaties van de bewoners onderling met elkaar zijn verweven. De serie beslaat momenteel 10 afleveringen, genoeg om de serie te doorspekken met gebeurtenissen van bovennatuurlijke aard. Dat daarbij de gebeurtenissen in datzelfde stadje, maar dan in 1986 worden opgerakelt maakt 'Dark' alleen maar beter.

Stranger Things maar dan anders

De Duitse serie 'Dark' beleefde een maand geleden haar premiere tijdens het Toronto International Film Festival. De reacties waren overwegend lovend. Al gauw waren de vergelijkingen met de hitserie 'Stranger Things' gemaakt, niet geheel tot ongenoegen van de bedenkers van 'Dark', Baran bo Odar en Jantje Friese. De serie is echter duidelijker 'donkerder' dan Stranger Things:

'It's really exciting because if all those people who watched [that show] will at least think about watching Dark, I think that's a great opportunity for us. So keep comparing it.'


Baran bo Odar en Jantje Friese zijn niet geheel onbekend in de filmwereld, eerder maakten ze al de film 'Who Am I' (2014) die ook toen al grossierde in positieve kritieken. Dark zal vanaf 1 December te zien zijn bij Netflix.Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan