DC onthult nieuwe superhelden serie: Black Lightning

Geplaatst op door 0
DC onthult nieuwe superhelden serie: Black Lightning

Naast Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tommorow krijgt Black Lightning binnenkort ook zijn eigen serie bij CW. Wie?

Black Lightning komt naar CW

De bekende producent en schrijver Greg Berlanti voegt komend seizoen een vijfde superhelden serie toe aan de line-up van het Amerikaanse netwerk CW. Je kent waarschijnlijk Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tommorow al. Binnenkort komt daar een nieuwe DC serie bij, Black Lightning. 

Jefferson Pierce heeft zijn keuze gemaakt: hij heeft zijn pak geheime identiteit jaren geleden opgegeven, maar met een dochter die koste wat kost rechtvaardigheid wil en de ander een student die gerekruteerd wordt door een plaatselijke bende wordt hij teruggetrokken in de strijd als de superheld en DC legende Black Lightning.

DC’s superheld is relatief onbekend, vooral de laatste jaren. Toch draait hij al even mee. Black Lightning werd in 1977 bedacht door Tony Isabella en Trevor Von Eeden in 1977. Hij was DC’s eerste grote Afrikaans-Amerikaanse superheld.

De films van DC vielen de afgelopen jaren sterk tegen. Batman v Superman: Dawn of Justice was een grote teleurstelling, en Suicide Squad werd door Warner Bros. verpest in een poging om juist te voorkomen wat er met Batman v Superman: Dawn of Justice gebeurde. Op de een of andere manier weten de films niet het sterke karakter van de films van Marvel te evenaren, al valt daar ook genoeg op aan te merken.

Wat ons betreft doen de twee concurrenten het beide dan ook beter op tv. Marvel is ontzettend aan het scoren op Netflix met zijn volwassen en grimmige series. Dan hebben we het natuurlijk over Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Binnenkort komen ze samen in The Defenders.

DC richt zich juist meer op het jongere publiek met shows zoals Arrow en Supergirl. Beide series zijn lang niet altijd even sterk, maar wisten wel een groot publiek te vergaren. Black Lightning is ontzettend uniek, zowel qua personage als qua achtergrond. Hopelijk weet CW de superheld eer aan te doen met een sterke eigen serie. De potentie is in ieder geval groot, maar is er nog een plek voor de zoveelste superhelden serie? Dat gaan we eind dit jaar ontdekken als het eerste seizoen van Black Lightning van start gaat.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan