Constantine komt terug als geanimeerde serie

Geplaatst op door 0
Constantine komt terug als geanimeerde serie

Constantine komt toch nog terug! De serie van DC en CW werd helaas al snel gecanceld. Het personage kwam onlangs wel nog voorbij in een aflevering van Arrow.

Marvel en DC

Het onderscheid tussen de comics van Marvel en DC is vrij groot. DC zoekt vaak de grimmige kant op, met personages als Batman en the Joker. Marvel kiest vaak voor wat vrolijkere en kleurrijkere verhalen, vaak wat absurder. Daardoor missen de comics van Marvel soms de emotionele impact, al valt er wat voor te zeggen dat DC wat kan leren van de creativiteit van Marvel. Die vergelijking gaat ook op voor het witte doek. De films van DC zijn een stuk donkerder en grimmiger dan die van Marvel. Dat kan een voordeel zijn. Wij verkiezen de Christopher Nolan Batman-trilogie immers boven de ietwat eentonige Marvel-films. Marvel mist soms net die gravitas. Vreemd genoeg geldt het tegenovergestelde voor de tv-series van beide partijen. Marvel's Netflix-series zijn vrij hard en behandelen moeilijkere thema's, waar DC's CW-series vaak tot op het vervelende af blijven steken in zoetsappigheid. Arrow is bijvoorbeeld in de comics een echte bad-ass die zich in een harde wereld staande weet te houden, maar in de serie lijkt het eerder op Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat is wellicht een beetje overdreven, maar je begrijpt wat we bedoelen.

Constantine komt terug

Juist daarom was het zo zonde toen Constantine gecanceld werd, een van de weinige echt grimmige tv-series van DC. Je hoeft echter niet langer te treuren, want we hebben goed nieuws voor fans van het bekende personage. Matt Ryan kan namelijk opnieuw Constantine spelen in een eigen serie. Dit keer gaat het echter wel om een geanimeerde serie. Wellicht een tegenvaller voor sommige diehard fans, maar het is beter dan niks. De serie wordt ontwikkeld voor het Amerikaanse netwerk CW Seed, zo werd vandaag aangekondigd. Constantine keerde overigens onlangs al terug naar het kleine scherm. Hij kwam namelijk voorbij in een aflevering van Arrow.

2018

De Constantine serie had een hoop potentie, maar heeft eigenlijk nooit de kans gekregen om zichzelf te bewijzen. De geanimeerde serie begint in 2018. Je zal geen uren voor de buis zitten, want de serie zal uit slechts vijf of zeven afleveringen bestaan. Om het nog erger te maken: elke aflevering duurt slechts tien minuten. Opnieuw geldt dat het beter dan niks is, maar toch blijft het balen voor fans van DC's eigenaardige personage. Hierboven kun je de eerste promo-afbeelding van de geanimeerde Constantine serie bewonderen. Arrow, The Flash en Supergirl producent Greg Berlanti zal de serie produceren met David S. Goyer, die de originele serie ook produceerde.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan