Beeld en geluid vind je bij bol.com

Angstaanjagende nieuwe trailer voor Mr. Mercedes

Geplaatst op door 0
Angstaanjagende nieuwe trailer voor Mr. Mercedes

Binnenkort gaat Mr. Mercedes van start, een razend spannende serie, gebaseerd op de trilogie van Stephen King. Vandaag is een eerste uitgebreide trailer uitgekomen.

Stephen King blijft intrigeren

Stephen King is al enkele decennia lang een ontzettend populaire auteur. De iconische schrijver pompt er al tientallen jaren elk jaar meerdere boeken en korte verhalen uit, op een duizelingwekkend tempo dus. Zelden slaat Stephen King de plank mis. Sterker nog, hij heeft vele pareltjes weten af te leveren. Je moet tegen horror kunnen, maar dan wordt je ook op je wenken bediend. Ook op het witte doek en op tv.

Mr. Mercedes: ijzersterke detective

Zijn spannende verhalen zijn namelijk het perfecte bronmateriaal voor een goede film of spannende serie. En dat hebben we geweten ook. Elk jaar komen er letterlijk tientallen (tv)films en series uit, gebaseerd op zijn werk.

Onlangs ging bijvoorbeeld The Mist van start op Spike TV. De serie gaat over een stadje dat omringd wordt door ondoordringbare mist na een ongeluk. Al snel ontstaan er groeperingen die er hun eigen ideeën op opvattingen op na houden. De angst die heerst komt opvallend sterk overeen met de angst die men in de echte wereld op dit moment ervaart.

Ook gaat binnenkort IT in premiere, een remake van de filmklassieker over een horrorclown. Opnieuw zal het ijzersterke bronmateriaal van Stephen King een generatie nachtmerries bezorgen. Verder kregen we onlangs de eerste trailer van The Dark Tower te zien, het eerste deel van een reeks films.

Maar de productie waar wij stiekem het meest naar uitkijken, is Mr. Mercedes. De serie is gebaseerd op de vrij recent geschreven trilogie van de schrijver. Het gaat om een donkere detective. Daarmee wijkt King een beetje af van zijn gebruikelijke genre, wat een verrassend fris verhaal oplevert.

De show wordt geproduceerd door schrijver David E. Kelley (Boston Legal, Ally McBeal, The Practice, Big Little Lies) en regisseur Jack Bender (Game of Thrones). Niet de minste namen dus! De cast bestaat onder andere uit Harry Treadaway (Penny Dreadful), Brendan Gleeson (Harry Potter) en Mary Louise-Parker (Weeds).

Mr. Mercedes volgt de krankzinnige moordenaar Brady Hartsfield (Treadaway), die een gepensioneerde politiedetective genaamd Bill Hodges (Gleeson) plaagt met een serie aan lugubere brieven en emails. De ex-politieagent wordt gedwongen om in het geheim een illegaal onderzoek te starten. Hij moet de moordenaar vangen voor hij nog meer moorden pleegt.

De cast bestaat verder uit Kelly Lynch (Magic City) als Deborah Hartsfield, Jharrel Jerome (Moonlight) als Jerome Robinson, Scott Lawrence (Avatar) als Detective Peter Dixon, Robert Stanton (Mercury Rising) als Anthony “Robi” Frobisher, Breeda Wool (Unreal) als Lou Linklatter, Justine Lupe (Francis Ha) als Holly Gibney, Ann Cusack (Nightcrawler) als Olivia Trelawney, en Holland Taylor (The Truman Show) als Ida Silver.

Mr. Mercedes bestaat uit tien afleveringen die allemaal een uur duren. Het is helaas nog niet bekend of de serie naar Nederland gaat komen. Hopelijk pakt een streamingdienst zoals Netflix de show op. Ondertussen kun je genieten van de onderstaande trailer.

Series.nl op je timeline? Like ons op Facebook!

Reageer op dit nieuwsbericht

Om een reactie te plaatsen moet je eerst even inloggen.

Inloggen Login met Facebook Maak een gratis account aan